piektdiena, 2015. gada 21. augusts

Nianses

  * Alegoriskajā metodē racionalitāte viegli sajūdzās ar emocionāli tēlaino, gleznieciskumu, fantastiskiem sižetiem, utopijām un antiutopijām.
   * Var būt demonizēts prāts, domāšana, dzīves uztvere, attieksme pret citiem, kā tas ir latvietim pret latvieti, kad tauta pārvēršās par infernālu sātanisku ordu. Dēmonisko spēku ietekmi uz cilvēku mākslinieciski pētīja Tomass Manns, K.S.Luiss. Bībele runā par ļaunuma transcendentālajiem spēkiem. Inokentijs III 12.gs. aizliedza „tautai” lasīt Bībeli. Tautai ir jātic mācītāja vārdiem.
   * Demogrāfiskā determinisma viens no pirmajiem atklājējiem bija Claude Adrien Helveticus (1715-1771).
   * Nacionālais nodevējs šodien nejūtās kā nacionālais nodevējs: neko nenožēlo, nelūdz piedošanu, nevēlas atjaunot paša izpostīto.
   * Pasaules slepeno valdnieku internacionāles ezotēriskā globalizācija (globalizācijas dēmons) izraisa nacionālisma/fundamentālisma uzplūdus. Pat sekmē ideju par impēriju (Krievijas, Turcijas, Japānas) restaurāciju un imperatora „posteņa” atjaunošanu.
   *  ASV Neatkarības deklarācijā ir vārdi „Life, Liberty and Pursuit of happiness”.
   * Austrumeiropieši pilnā mērā izjuta mūslaiku pasaules „melnos caurumus”; viņus XX gs. vispirms sadzina vienā „melnajā caurumā”, pēc tam izdzina no šī „melnā cauruma” un tajā pašā brīdī nekavējoties sadzina citā „melnajā caurumā” ar nosaukumu „liberālais iracionālais kapitālisms idiotijas pārņemtas elites ģeopolitiskā jūga skavās”.


Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru