otrdiena, 2015. gada 29. decembris

Jautājums


   Jautājums ir šāds: „Vai postcilvēkiem būs sava zinātne?”. Atbilde ir šāda: „Nevis būs, bet jau ir sava zinātne! Uz Latvijas postcilvēku grandiozo kontingentu tas attiecās pilnā mērā.”
   Citāts: „„Punctum” ir interneta žurnāls, kas veltīts literatūras un filosofijas aktualitātēm, vēsturei un savstarpējam dialogam. Kopš savas darbības sākuma – 2014. gada pavasara – žurnālā publicēti aptuveni 300 teksti, kurus veidojuši virkne pašmāju rakstnieku, kritiķu, tulkotāju, filosofu un citu humanitāro zinātņu pētnieku. „Punctum” aktīvi un analītiski sekojis līdzi literatūras un filosofijas notikumiem, kļūstot par kvalitatīvāko šo nozaru informācijas avotu interneta vidē. Tāpat žurnāls pievērsis uzmanību arī norisēm mākslā un sabiedrībā.

   Postcilvēku klātbūtni nav grūti konstatēt. Piemēram, šajā gadījumā pietiek ar to, ka interneta žurnāla autori nezina, ka filosofija nav zinātne un nav arī humanitārā zinātne („filosofu un citu humanitāro zinātņu pētnieku”). Postcilvēku portretā noteikti ietilpst arī slimīga pašpārliecinātība („kļūstot par kvalitatīvāko šo nozaru informācijas avotu interneta vidē”).

1 komentārs:

  1. padibenes, kuras aizslauka goda, cieņas, taisnīguma, tiesiskuma, izglītotības, garīguma un zinātniskuma paliekas, cik nu to var būt pēc 1/2 gad-100-ta padumjās varas, paši izvirzījās vai uzprasījās izvirzītas. перестроились, перестроились, и наконец устроились!
    cilvēki ar visdažādāko tipu nodevības gēniem - viens pats nekad nav ne dāžāds, ne dāžādāks, ne visdažādākais un ja ir kaut divu tipu nodevības gēni, jau divskaitlis.

    AtbildētDzēst