trešdiena, 2014. gada 23. jūlijs

Debespolitika



   Krievijā pēcpadomju gados ir sastopams tāds intelektuālais virziens kā debespolitika (небополитика). To attīsta armijas bijušie izlūki un speciālo dienestu analītiķi, kuri savā laikā studējuši Военный институт иностранных языков Красной Армии.
   Internetā savos saitos viņi debespolitiku definē kā laika un gara doktrīnu. Salīdzinoši: ģeopolitika ir telpas un sociuma doktrīna. Viņu ieskatā sirdsapziņa ir zināšanu transinformatīvais līmenis. Ticība stimulē garu. Gars atmodina sirdsapziņu. Sirdsapziņa ir iedzimtā patiesība. Bet patiesība ir patiesība realitātē.
   Debespolitika pievēršās globālo procesu prognozēšanai. Tā, piemēram, Krievijā būstiskas pārmaiņas notiks 2012.-2015.gadā, uzvara būs 2015.-2027.gadā.
   Progenozēšanā tiek izmantota kosmoloģiska rakstura informācija par Visuma procesiem un to saistību ar sociālajiem procesiem uz Zemes. Eksistē tēze: pasaules izglābšanās ir cilvēkā; cilvēka izglābšanās ir cilvēcē; cilvēces izglābšanās ir pasaules uzbūvē. Uzvaras rezultāts: baltā paradigma pasaulē valdīs, to dos Krievija, uzvarēs gara brīvība.
   Debespolitikas autori uzskata, ka pastāv trīs zināšanu veidi: 1)ezoteriskas slepenas zināšanas, 2) zinātniskās zināšanas un 3) reliģiskās zināšanas.
   Debespolitikas autori saka, ka konkurencē uzvar tas, kas kontrolē nākotni. Bet nākotnē visu izšķir sirdsapziņa. Pasaule nepastāv bez iracionālā.
  

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru