piektdiena, 2014. gada 14. marts

Antropoloģiskais tips



   Objektīvs iemesls ir jautājumam, kāpēc t.s. nacionālie spēki sastāv no tipiem, uz kuriem medicīnā attiecina terminu „kretīni” vai „kretīnisms”. Gorbačova speciālo dienestu atlasītie „kadri” agresīvi nacionālajām organizācijām „perestroikas” laikā bija galvenokārt kretīni – repšiem un cilinskiem līdzīgi kretīni.
   Iemesli vairāki.
   Pirmkārt, XX gadsimta otrajā pusē nacionālisms jau bija „miris”. Nacionālisma uzplūdi sākās tikai gadsimta beigās sakarā ar migrācijas palielināšanos. Pēc XIX gs. uzplūdiem XX gs. nacionālisms nebija aktuāls. Tāpēc nacionālistiskās noslieksmes varēja būt ļoti niecīgai sabiedrības daļai – garīgi ne visai normālai sabiedrības daļai. Varēja būt tikai jauniešiem, kuru vecāki jau bija garīgi ne visai pilnvērtīgi, viegli zombējami utt.
   Otrkārt, nacionālisms tā reakcionārajā un šovinistiskajā variantā vienmēr ir izteikta idejiskā vienpusība – tendencioza lietu un parādību izpratne un interpretācija. Tā ir vienpusība, kas nav iespējama gudrās smadzenēs. Tā ir vienpusība, kas nav iespējama izglītotās smadzenēs. Tāpēc nācās atlasīt kretīnus – garīgi aprobežotus un neizglītotus tipus. Tāpēc specdienesti balstījās uz kretīniem – repšiem un cilinskiem, kuri vēlāk „valsts darbā” neko nevarēja nopietnu izdarīt.
   Treškārt, nacionālisma aizstāvēšana, cīņa ar nacionālisma kritiķiem prasa noteiktu izturību. Prasa tādu izturību, kas parasti ir tipiskiem kretīniem, kretīniski spītīgiem tipiem, kādi ir mūsu repši un cilinski.
   Un vēl kas. Ja amerikāņiem interesētu Latvijas normāla attīstība, tad viņi būtu novākuši kretīnus. Tas netika izdarīts. Amerikāņi saprata, ka kretīni var viņiem palīdzēt „jaukt gaisu” Latvijā – neļaut Latvijai normāli attīstīties, kas ASV, protams, nav vajadzīgs.
   Un pēdējais – pati latviešu tauta ir „skaists kretīns”, jo vēlēšanās vienmēr ir atbalstījusi savus dārgos kretīnus – repšus un cilinskus.
  


Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru