sestdiena, 2014. gada 22. marts

"Perestroika"



   2010.gadā intervijā žurnālam „Forbs” Burbulis skaidroja, ka jau 1989.-90.gadā bija nolemts uzmanību veltīt tikai Krievijas Federācijas attīstībai.
   Klubs „Perestroika” (Gaidars, Čubaiss u.c.) tika izveidots 1987.gadā.
   „Perestroikas” masu ideālisms tagad tiek saukts par „masu idiotismu”.
   1988.gadā junijā Ķelnē tika parakstīta vienošanās par VDR pievienošanu VFR. Par to no Rietumiem PSRS saņēma dāvanu – 350 miljardus dolāru.
   1989.gadā PSRS atļava veidot politiskās partijas.
   No 1989.gada 1.jūlija drīkstēja izbraukt uz ārzemēm.
   PSRS sāka gatavoties reformām jau 1982.gadā, kad ģenerālsekretārs bija Andropovs.
   1985.gada martā ģenerālsekretārs kļuva Gorbačovs. 1985.gada PSKP CK aprīļa Plēnums ir sākums „paātrināšanai”. Savukārt PSKP CK 1987.gada janvāra Plēnums ir sākums „perestroikai”.
   PSRS degradācija sākās 70.gadu vidū ekonomikā, morālajā ziņā, jo partijas vadībā nonāca morāli vāji cilvēki, kuriem interesēja tikai sava personīgā labklājība.
   ASV interesē tikai viena lieta – lai Krievija būtu vāja valsts. ASV neinteresē, kāda ir Krievijas politiskā iekārta. Tas nav svarīgi, vai ir monarhija, kapitālisms, sociālisms. Galvenais, lai Krievija būtu vāja valsts un nespētu pretoties ASV hegemonijai. ASV ieskatā pasaule ir liels biznesa projekts. Biznesā ir ekonomika un ideoloģija. Biznesā konkurents nav vajadzīgs. Krievijas novājināšana („apgraizīšana”) ļoti veiksmīgi notika 1991.gadā.




Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru