otrdiena, 2014. gada 21. janvāris

Viedoklis


   Karens Svasjans dzīvo Rietumos no 1993.gada. Vairākās publikācijās viņš neslēpj savu viedokli par mūsdienu Rietumu sabiedrību.
   „Orientācija uz Rietumiem ir ārprāts”. Tā viņš vērtē krievu un citu velmi balstīties uz šodienas Rietumu sabiedrības normām, vērtībām, dzīves stilu.
   Padomju laikā viņam un citiem padomju cilvēkiem Rietumi bija ideāls visam vērtīgākajam, patiesākajam, gudrākajam. Tā izrādījās ilūzija. Faktiski Rietumi ir „organizēts haoss, pašiznīcināšanās griba”.
   Eiropas vienotība ir fikcija, jo pēc Berlīnes mūra sagraušanas Eiropa ir kļuvusi vēl atsvešinātāka, tautas ir garīgi svešākas viena otrai. Pastāv tikai vienotības manipulatīva imitācija ar amerikāņu aktīvu līdzdalību šajā imitēšanas procesā.
   Rietumos šodien var novērot apzinātu tieksmi uz idiotismu. Arbūziem ir jāizaug vienā izmērā, nopietni diskutē par iespēju vīrietim dzemdēt bērnus, pilsētas laukumā veido skulptūras no 400 tonnām gaļas, kas otrā dienā jau sāk nepatīkami smirdēt...
   68.gada „studentu” paaudzes pārstāvji šodien ir ministri, deputāti, profesori. Izrādās, tā bija paaudze, kuru raksturo dvēseliskais trulums un zemiskums. Savukārt šodienas pusaudži ir vēl trulāki.
   Zinātniski tehniskais progress no 60.gadiem arī ir sava veida sajukšana prātā. Rietumu civilizācijas vēsturē tehniskais progress nekad nebija pašmērķis, un tehnika vienmēr palika cilvēku dzīves otrajā plānā. Pirmajā plānā bija garīgā dzīve.
   Pašiznīcināšanās virzieni ir vairāki. Demogrāfiskajā ziņā, nedzemdējot bērnus, aizraujoties ar homoseksuālismu, džendera „problemātiku”. Saimnieciskajā dzīvē dominē patērēšanas mānija, alkātība, cinisms. Garīgajā sfērā - glamūrs, atsacīšanās no kultūras mantojuma, morālais plurālisms, vērtību plurālisms, mākslas un literatūras iznīcināšana.
   Zinātniski tehniskais progress demonstrē intelekta iespējas. Taču zinātniski tehniskā progresa augļi nonāk mēslu rokās: politiķu, militāristu, alkātīgu biznesmeņu.
   Rietumu civilizācija ir kritusi marasma stāvoklī. Rietumu cilvēku grāmatu nelasīšanu aklais var tikai neredzēt. Oligofrēnija, laimes kults ir Rietumu marksisms, kas pārņemts no amerikāņiem.
   Eiropas vēsture XX gs. otrajā pusē ir afroamerikanizācijas vēsture. Rietumu mūsdienu civilizācija ir lietu civilizācija – elektroniski gudru un lāzeriski superprecīzu lietu civilizācija. Pat Špenglers nevarēja paredzēt to, kas notiek tagad. Špenglers paredzēja tikai „fellahismu”.

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru